"Не съм подавал оставка като кмет на Созопол", това заяви изненадващо Панайот Рейзи, след като няколко часа по-рано пресцентърът на партията разпространи официално съобщение, в което ясно се казва, че той се оттегля от поста на градоначалник.

Скрийншот: gerb.bg

Рейзи е подал оставка като председател на общинската структура на ГЕРБ и член на партията, но не и като кмет, уточни и говорителката на кметството Петя Димитрова.

В понеделник Спецсъдът отстрани от длъжност Рейзи и главния счетоводител на общината Златка Мусева. Според прокуратурата те са източили около 2 млн. лева от общинския бюджет.

"Подал съм си оставката само като председател на ГЕРБ в Созопол, но не и като кмет. Няма как да подам като кмет на този етап! Подал съм си оставката от партията. По този начин се различавам от партията. Постоянно атакуват всички мои досегашни съпартийци, когато се издънят, че по този начин създаваме черно петно на партията. Затова аз реших да си подам оставката от председател на структурата в Созопол, а за кмет, на този етап, няма за какво да я подавам, защото аз съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство", коментира пред Радио-Бургас Рейзи.

"Оставка като кмет може да подаде само пред общинската избирателна комисия, след като се ситуира, но няма да го прави. Той не е само кмет на ГЕРБ, а и на останалите граждани - избран е с над 67%", каза и пиарката му, цитирана от "24 часа".

Кметът на Бургас Димитър Николов потвърди, че кметът е подал оставка като общински лидер и член на ГЕРБ в Созопол, но отказа да коментира новината дали е сдал поста.

"Мен ме интересува това, което касае партията", лаконичен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Официално от партията не коментираха противоречието.