Районният съд в Пловдив постанови мярка за неотклонение "домашен арест" за 26-годишната Антония Лукова, която на 3 юни предизвика верижна катастрофа с 8 ранени край пловдивското село Труд, но се укри и бе задържана едва във вторник. 

Искането на Районната прокуратура беше младата жена да бъде задържана под стража, защото има опасения да се укрие и да извърши друго нарушение. Освен това по време на катастрофата тя е била без свидетелство за правоуправление, след като на 17 февруари е засечена да шофира същия автомобил след употреба на алкохол. Тогава книжката й е отнета за 12 месеца.

По делото бяха изслушани трима свидетели, чиито показания недвусмислено посочиха 26-годишната психоложка като извършител на деянието.

Антония Лукова ще отговаря пред правосъдието за това, че е управлявала автомобил в срока, в който шофьорската й книжка е била отнета, както и че е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила средни телесни повреди на повече от едно лице.

На въпрос дали съжалява за стореното жената заяви, че ще съди всички журналисти, които са я снимали. Все пак пред магистратите Антония призна, че тя е карала автомобила, имала е време да помисли и си е извлякла поуки. Жената помоли за по-лека мярка и каза, че гарантира, че няма да се укрие.

Районният съд й повярва и постанови домашен арест. Според магистратите, наличието на данни за извършено пътнотранспортно произшествие все още не са достатъчни, за да обосноват извода, че Лукова се явява лице със завишена степен на обществена опасност, още повече, че по делото са налице добри характеристични данни за личността й