И кръвната проба на певицата Диона е била положителна за кокаин, а в урината ѝ - кокаин и марихуана. Това съобщават bTV и NOVA, позовавайки се на информация от свои източници.

Във вторник попфолк певицата беше задържана заради шофиране под въздействието на наркотични вещества. Полевият тест, направен на бул. "България", отчел наличие на кокаин, а полицаите отвели Диона в Шесто районно управление в столицата.

От Софийската районна прокуратура съобщиха, че са привлекли към наказателна отговорност 28-годишна певица. На Диона беше наложена парична гаранция в размер на 5000 лева.

Ден по-рано в интервю за HotArena певицата отрече да е шофирала дрогирана.

"Никога не съм шофирала под влияние на алкохол или наркотици! Полицаите, които ме спряха, могат да го потвърдят, състоянието ми беше напълно адекватно! "Бях на снимки на клип до 1 ч. през нощта и се прибирах от Стара Загора, където бяха снимките. През деня изпих няколко колдрекса и нурофена, защото беше минус 2 градуса, а аз бях по потник и къси гащи. Има 20 човека екип, които могат да потвърдят трезвото ми състояние", обясни пред изданието Диона.

Днес в профила си в Instagram певицата излезе и с нов коментар: "Не бързайте да ме заклеймявате, съдите и обвинявате! Не знаете много неща за личния ми живот, за здравословното ми състояние, за мен като цяло. Съдействала съм на органите на реда, както е редно".