Певицата Диона, която беше засечена да кара поршето си в София след употреба на дрога, е пусната от ареста срещу 5000 лева гаранция, съобщиха от Софийската районна прокуратура. 

Обвинението я е привлекло към наказателна отговорност за шофиране след употреба на наркотични вещества, допълват оттам.

Рано тази сутрин 28-годишната изпълнителка беше арестувана за шофиране под влияние на кокаин.

"В Шесто РУ е задържана 28-годишна, шофирала след употреба на наркотични вещества. Тази сутрин, малко преди 4 часа на кръстовището на бул. "България" и "Околовръстен път" екип на отдел "Пътна полиция" тя била засечена зад волана на лекия си автомобил. В хода на предприетата проверка е извършено тестване за наркотици и отчетена положителна проба за употреба на кокаин. Жената е придружена в болнично заведение за кръвна проба, след което е задържана в районното управление. Предстои доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в прокуратурата", обявиха от полицията.

По случая държавното обвенение вече е образувало досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до три години и глоба от 500 до 1500 лева. Наблюдаващ прокурор е дал указания във връзка с разследването.

На певицата е наложена мярка "парична гаранция" в размер на 5000 лева.

Разследването по случая продължава, допълват от прокуратурата.