Делото за жестокото убийство на 47-годишния столичен бизнесмен Венцислав Младенов ще се гледа наесен по съкратената процедура, реши Окръжният съд в Пловдив.

Днес бе проведено разпоредителното заседание, а пред магистратите застанаха обвиняемите баща и син - 48-годишния Севдалин Боюклиев и 27-годишния Марин. Двамата са обвинени за това, че на 21 март 2018 г., в пловдивското село Нареченски бани умишлено са умъртвили Младенов, като смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за убития и деянието е извършено с особена жестокост. 

Двамата Боюклиеви и софиянецът стопанисвали магазин и ресторант в Нареченски бани. Венцислав Младенов обаче имал съмнения, че бащата и синът крадат и на 15 март м.г. поставил камера за видеонаблюдение. Шест дни по-късно 47-годишният мъж и двамата му съдружници се срещнали, защото при направена ревизия Младенов открил липси.

"В следобедните часове - около 17 часа на 21 март, е възникнал скандал за пари в заведението в село Нареченски бани, стопанисвано от тримата. Кавгата е била между Севдалин Боюклиев и Венцислав Младенов. Между тях е започнал ръкопашен бой, към който се присъединява и синът", обясни след убийството окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

По думите му, Венцислав Младенов е бил повален на земята от бащата и сина с удари в главата и тялото. Той е бил почти в безпомощно състояние, но е давал признаци на живот, когато Боюклиеви са го изтеглили в съседно помещение. Там единият му е държал краката, докато другият му е нанасял удари с твърд предмет по главата. На Младенов са били причинени 3 тежки черепно- мозъчни травми и той е издъхнал.

"За да заличат следите, главата на жертвата първо е била увита с найлонова торба, завързана с въже на шията. След това убийците са увили тялото в завеса от заведението и отново са го завързали с въже, а накрая са използвали и найлон", разказа Румен Попов.

Трупът е бил пъхнат в пластмасов бидон, към който е бил привързан с въже метален капак от шахта. След това бащата и синът са натоварили бидона с трупа в кола и са го хвърлили в река Чепеларска на около 5 километра от Нареченски бани.

Трупът е открит от полицията на 26 март м.г. В двора на заведението пък е намерена камера, която е запечатала жестокото убийство на Венцислав Младенов. Тя е била свалена от стената вътре в ресторанта и е била захвърлена от убийците. Освен това е установено, че бащата и синът са се опитали да изгорят дрехите си, които са били напоени с кръвта на убития бизнесмен.

На днешното разпоредително заседание убийците - бащата и синът заеха различни позиции. Синът реши да се признае за виновен, с цел намаляване с една трета на присъдата си, докато баща му категорично отказа. При това положение делото ще се гледа по съкратената процедура, но и за двамата отпада опцията за намаляване на присъдите. Така, при старта на реалния процес не се налага разпит на болшинството свидетели, като ще се приемат техните показания и експертизи, дадени при разследването.

Окръжните магистрати решиха, че процесът ще започне на 28 октомври. Тогава ще бъдат разпитани само четирима свидетели и ще бъдат прочетени всички показания, както и заключенията на вещите лица и експерти. Очаква се Севдалин и Марин Боюклиеви да дадат показания.