Шуменският окръжен съд призна за виновен и осъди на 30 години затвор 64-годишния Петър Петров, който преди пет месеца уби чичо си, съпругата му и двете им деца с брадва след скандал за имот. 

За да получи по-леко наказание, подсъдимият се е признал за виновен и делото е протекло по съкратеното съдебно следствие. Умишленото убийство на повече от едно лице, извършено по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост, се наказва от Наказателния кодекс с 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Жестокото четворно убийство бе извършено на 24 септември м.г. в Каспичан. В различни стаи в къщата бяха намерени телата на 81-годишния Георги Великов, 70-годишната му съпруга Гуля Великова, 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишния им син Веселин. Четиримата са били убити с брадва по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Престъплението бе разкрито само за два часа под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен. 

За осъдения за четворното убийство Петър това не е първата присъда. Мъжът вече е бил съден за опит за убийство, извършен през 1989 год., но вече е реабилитиран по право.

На 24 септември миналата година на улицата пред къщата между Петър и чичо му Георги възникнал конфликт по повод пребиваването му във фамилната къща. Петър бил употребил алкохол. Подсъдимият се прибрал в къщата. Живеел на втория етаж. Взел малка брадвичка и слязъл на първия етаж, където живеело семейството на чичо му. Вратата била отключена и Петър влязъл. Умъртвил чичо си и стринка си. В това време в къщата дошли синът и дъщерята на възрастното семейство, които Петър също убил. След това се качил на втория етаж.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.