Известният рецидивист Емил Милев-Крокодила получи втора тежка присъда - този път за въоръжения грабеж в магазин "Билла" в столичния кв. "Хиподрума", извършен на 30 декември 2008 година.

Днес Специализираният наказателен съд му наложи наказание от 16 години лишаване от свобода на Емил Милев за извършения от него и още две лица въоръжен грабеж в магазин "Била", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Наказания от по 6 години лишаване от свобода получиха съучастниците му М.Д. и К.Б.

Съдът обаче постанови и тримата подсъдими да изтърпяват наказанията си при първоначален строг режим.

През април Върховният касационен съд потвърди окончателно присъдата на Крокодила от 17 г. и 6 месеца лишаване от свобода за въоръжен грабеж пред клона на "Прокредитбанк" в столичния жк "Люлин" през 2010 година, за който на първа инстанция беше оправдан. Тогава Милев и съучастниците му нападнали банковия служител Огнян Божилов, който пренасял 136 072 лв. към кола инкасо. Преди да задигнат парите, те насочили оръжия срещу него и го ударили няколко пъти в лицето и по тялото. 

Днешната присъда обаче може да бъде обжалвана.

Милев нашумява покрай престрелката на магистрала "Тракия" през декември 2009 г., когато заедно с още двама души отвлякоха турски гастарбайтер. След като го завързали за дърво, взели му 5000 евро и го изоставили, те били засечени от полицаи и започнала престрелка. Тогава един от групата беше убит, но Милев успя да избяга и се укриваше от правосъдието 4 години. Заради престрелката тогава той беше обвинен и за опит за убийство срещу полицай, срещу него има и дела за още няколко грабежа, включително на бензиностанция.