Пенсионерът Радостин Г., който на вчера замери с яйца младежа, подсъдим за убийството на 11-годишната Никол Йончева от Бургас, беше осъден на 100 лева глоба по бързата процедура.

Възрастният мъж издебна подсъдимия и хвърли две яйца по него, докато съдебната охрана го изкарваше от конвойния автомобил, за да отведе в съдебната зала. Това се случи пред близките на жертвата и всички медии.

Дядото веднага беше отведен в районното полицейско управление за проверка на документите, викайки, че подсъдимият е убил човек, а той просто е хвърлил яйца. Още същия ден той е бил осъден от Районния съд в Бургас, стана ясно днес. Магистратите са го признали за виновен в извършване на хулигански действия - непристойна проява, нарушаваща обществения ред. В решението се отбелязва, че Радостин Г. е замерил с яйца лице, което се счита за невинно до доказване на противното. Едно от яйцата уцелило 16-годишния Иван Иванов в гърба, а другото паднало на земята, до служител на Съдебна охрана.

Решението на районния съд може да бъде обжалвано.

Вчера Иванов застана пред съда за жестокото убийство на Никол, която беше убита с нож в асансьор миналия август. Той обаче не се признава за виновен, а според майка му е натопен.