Броят на загиналите в засегнатия от наводнения щат Кентъки нарасна на 37 души, съобщи губернаторът Анди Бешир в понеделник следобед, цитиран от Си Ен Ен.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК >>

Спасителите продължават да търсят стотици изчезнали хора, но не могат да стигнат до изолирани райони, след като водата отнесе мостове и заля общините.

"Завършваме деня с още една сърцераздирателна новина от Източен Кентъки. Можем да потвърдим, че броят на загиналите нарасна до 37 души, а още толкова се водят за изчезнали", написа Бешир в Twitter. "Нека се помолим за тези семейства и да се обединим, за да открием нашите съграждани", допълни той.

Според местните власти броят на жертвите може да нарасне още - "стотици хора са в неизвестност", заяви губернаторът на пресконференция по-рано през деня.

"Просто нямаме ясна представа за това. Иска ми се да имахме - има много причини, поради които това е почти невъзможно", каза той.

Пътищата са заприличали на реки

Снимка: БТА/AP

Наводненията от миналата седмица препълниха пътища, разрушиха мостове и отнесоха цели домове, предизвиквайки евакуацията на хиляди жители на Кентъки. Жизненоважна електрическа, водоснабдителна и пътна инфраструктура също беше извадена от строя. Част от нея все още не е възстановена, въпреки че в някои от най-засегнатите райони на щата мобилните комуникации се възстановяват, каза губернаторът, което може да помогне на хората да се свържат с близките си, с които все още не са успели да се свържат.

Водата е отнесла дори цяла къща

Снимка: БТА/AP

Според Националната метеорологична служба на САЩ нещата могат да се усложнят поради риск от силни валежи в целия регион, а тъй като земята вече е наситена, още дъжд може да доведе до нови наводнения.