В столицата на провинция Северен Рейн-Вестфалия, Дюселдорф, полицията заяви, че двама мъже и една жена, които потърсили убежище под градински навес, са загинали снощи, след като върху постройката паднало голямо дърво, съобщиха АФП и ДПА, цитирана от БТА.

Пожарникарите успели да спасят шест други, които били откарани в болници.

Полицията съобщи, че двама велосипедисти загинали, след като били ударени от клони на дървета при отделни инциденти в Кьолн и Крефелд, а мъж в Есен припаднал и починал около полунощ, докато разчиствал отломки от улицата.

Пострадалите в провинция Северен Рейн-Вестфалия са около 70.

Вижте снимки от бурята>>>

Заради бурите в страната спряха влакове, бяха отменени полети, а паднали дървета блокираха пътища. Вятър, мълнии и градушка нанесоха щети на домове и коли.

През нощта времето се подобри, след като атмосферният фронт се отправи на североизток и загуби сила, отбелязва ДПА.

За изминалата нощ са регистрирани 90 пътнотранспортни произшествия; остават парализирани основни транспортни артерии след лошото време, което замени голямата жега, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на полицията.

Представител на концерна "Дойче бан" съобщи, че е преустановено движението на влакове между градовете Кьолн, Ахен, Дюрен, Бон, Дюселдорф и Дуйсбург.

Обстановката остава сложна и по магистралите в Северен Рейн-Вестфалия - задръстванията в сутрешните часове достигнаха 60 км.

Метеоролози не изключват нови гръмотевични бури през днешния ден.
Освен западната част на страната лошото време може да връхлети и източните провинции Бранденбург, Саксония-Анхалт, както и Баден-Вюртемберг в Югозападна Германия.

В останалите региони, с изключение на северните територии, времето продължава да е горещо, като термометрите може да достигнат 37 градуса.

Вчера бе отчетен абсолютен температурен рекорд за началото на лятото в баварския град Кицинген, където въздухът се нагорещи до 36,7 градуса.