Владимир Путин подари днес на жените от Първи оперативен полк към московската полиция четиригодишен жребец от прочутата орловска порода. Президентът на Русия предаде подаръка при посещение в полицейската част, за да поздрави женския личен състав по случай предстоящия празник, предаде ТАСС.

"Вие сте уникално подразделение; в него има 857 служители и една трета са жени. У нас все повече и повече жени работят в правоохранителните органи. В цялото МВР от порядъка на 26 процента са жени. Момичетата все по-активно заявяват своите права върху нови компетенции", каза държавният глава.

Той поздрави полицайките за настъпващия празник и им пожела успешна служба, а те му благодариха и му подариха подкова за късмет.

След като се запозна с експозицията, представяща историята на полка, Путин направи оглед на подредените коне. Една от конните полицайки му предложи да поязди и той се съгласи. Президентът на Руската федерация яхна един дорест кон и премина по манежа ходом и в тръс под кратките напътствия на своите спътнички в ездата, предаде ТАСС.

Ройтерс коментира, че през 19-те години по върховете на властта Владимир Путин старателно е култивирал своя имидж на мачо - с фотографии как язди в Сибир гол до кръста, как се гмурка в ледена вода или пилотира противопожарен самолет.

Путин язди кафяв кон сред полицайки на бели коне

Снимка: AP/БТА

Днес 66-годишният президент бе показан по държавната телевизия по джинси и яке с вдигната яка да язди кафяв кон, съпроводен от усмихнати полицайки на бели коне. Групата бе следвана от други конни полицаи, строени в редици, посочи Ройтерс, цитирана от БТА.