Руският президент Владимир Путин се контузи по време на тренировка по джудо. 66-годишният Путин и шампиони по джудо, борба и бокс проведоха едночасово съвместно занимание в спортния център "Спорт Юг" в Сочи.

Държавният глава се присъедини към спортистите след срещата си с президентите на Иран и Турция, на която бе обсъждана ситуацията в Сирия.

При едно от единоборствата с олимпийския шампион Беслан Мудранов, руският президент изкълчи един от пръстите на дясната си ръка. Той обаче бе превързан и тренировката продължи. След края на заниманието президентът се снима с всеки един от спортистите и разговаря с тях.

Руският държавен глава се занимава с този вид бойно изкуство от детството си и все още продължава да тренира, въпреки натоварения график. Путин е майстор на спорта по джудо и самбо, има и черен пояс по карате. 

Мъжкарските изяви на Путин са основна тема за руските медии от години. Той се спуска с подводница до дъното на езерото Байкал, пилотира автомобил от Формула 1, лови кит с арбалет, лети с бомбардировач, упоява тигър в Сибир.