Турска проправителствена телевизия излъчи видеозапис, показващ мъже, които носят куфари, които вероятно съдържат останките на саудитския журналист Джамал Кашоги, в резиденцията на генералното консулство на неговата страна в Истанбул, съобщи Ройтерс, на която се позова БТА.

Видеото, излъчено по А Хабер, показва мъже, внасящи общо пет куфара през главния вход на резиденцията, недалеч от консулството, където Кашоги, отявлен критик на политиката на Саудитска Арабия, бе убит в началото на октомври.

Турски служител заяви, че информацията, излъчена също в уебсайта на проправителствения вестник "Сабах", изглежда е вярна, без да посочва подробности.

Все още няма коментар от саудитските власти по искане на Ройтерс за бъдат коментирани снимките. "Сабах" пише, че куфарите са били докарани в резиденцията в черен микробус в 15:09 местно време.

Журналистът Джамал Кашоги, който критикуваше властите в Рияд, е бил убит от саудитски агенти при посещение в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. Останките му все още не са намерени.

След като предложи много противоречащи си обяснения за съдбата на Кашоги, Рияд заяви, че той е бил убит, а тялото му разчленено, когато преговорите той да бъде убеден да се завърне в Саудитска Арабия се провалили.