Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи /МВнР/, като се позоваха на информация на американските власти, постъпила в Генералното консулство в Лос Анджелис.

От външно министерство припомнят, че в нощта срещу понеделник мъж откри стрелба от 32-ия етаж на хотел "Мандалей бей" в Лас Вегас по време на кънтриконцерт на открито, в резултат на което загинаха десетки хора, а стотици бяха ранени.

От МВнР уточняват, че след направеното разследване е установена националността на жертвите и ранените в следствие на инцидента. Сред тях има четирима чужди граждани, които не са българи.

64-годишният Стивън Падок уби 59 и рани над 500 човека, стреляйки от стаята си на 32-ия етаж на хотел по музикален фестивал на открито в Лас Вегас, преди да се самоубие. Мотивите му остават неизяснени. След атаката в колата му са били открити контейнери с експлозиви, тежащи 22 килограма, както и 1600 единици боеприпаси.

Няма признаци масовата стрелба да е свързана с международния тероризъм, обяви представител на ФБР.  По-рано джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за атаката, твърдейки, че Падок е приел