Капитан Кристофър Офард, говорител на Четвърта бригада "Страйкър", заяви, че последното от превозните средства на военната част е преминало границата с Кувейт рано тази сутрин. По-голямата част от 4000-те войници от войсковата част са напуснали Ирак в своите бронирани коли, предаде БТА. Няколко стотици войници са останали, за да довършат административните си и логистични задължения, но ще отлетят за Багдад по-късно днес.

Около 50 000 военни, които ще се занимават с обучението на иракската армия, ще останат в Ирак след 31 август. Това е датата, определена от Вашингтон за слагане на край на тяхната бойна мисия в страната, съобщи КРОСС, позовавайки се на Дойче веле.

4400 са американските войници, които загинаха във войната.

Две трети от американците подкрепят това решение, показва последното социологическо проучване, цитирано от БНТ. Едва 30% от анкетираните смятат, че в рамките на започналата през 2003 г. кампания САЩ са постигнали поставените цели. Същевременно делът на американците, които се обявяват против войната в Ирак, е достигнал рекордна стойност - 69%. Шестима от десет анкетирани не са убедени в това, че властите в Ирак ще могат да овладеят сами ситуацията в страната. Едва 28 на сто смятат, че с изтеглянето ще се увеличи вероятността от извършване на терористични актове в САЩ.