Последните бойни части на САЩ напуснаха Ирак

Последната американска бойна бригада се изтегли от Ирак почти 7.5 години след като Съединените щати влязоха в страната, за да свалят Саддам Хюсеин от власт.

Обратно в новината

Коментари - Последните бойни части на САЩ напуснаха Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ти наистина си отговаряш на ника,в Ирак има не само американски а Френски,немски,Китайски и Руски компании.Кух си като хралупа на изгнило дърво.

А ти скъпи лъжеш като дърт мангал. В Ирак въобще няма нито немски, нито френски военни. Повечето членки на НАТО обявиха бойкот на тази американска акция. Проведена в разрез и с решенията на ООН. Ако понятието антитерористична коалиция не ти говори нещо, вземи чети. И ще се просветлиш кои дребни и услужливи на САЩ държавици влизат в нея. И колко бързо някои се оттеглиха. Защо трябва да се лъжем така.

Много точно си си избрал ника!

Каква е ползата от твоя ник, след като под него се редят само лъжи и глупости. За разлика от моя.

За съжаление си много прав но не виждам кой от олигофрените тук би разбрал какво си им написал. Не е лесно 20 г. да им промиват мозъците и после да очакваш че ще расъждават самостоятелно.

Изтеглят се друг път, 50 000 американски войници остават. Гадни окупатори. Срещу ей такива се е борил Левски навремето.

Не се безпокойте!!! Америка се измъква от Ирак, за да прехвърли войниците си в Афганистан.От една война на друга. Нищо не се променя!Идея за България- алтернатива на статуквото

Едни от световните жандарми, каквито са управляващите Америка, разбраха най-накрая, че нищо не могат да направят в Ирак и тихомълком се измитат.По този начин и президента им смята, че ще получи едно временно повишаване на рейтинга, но независимо от това неговата песен си е изпята.Сега ще започне истинската война в Ирак, която тези окупатори с действията си подготвяха няколко години.А и Алкайда ще се върне в старите си и сигурни позиции в Ирак.Само за едно е жалко - за загиналите американски момчета и невинните иракчани.Ето братя българи , виждате с какви режими ни въвличат в съюзи нашите управляващи.Америка от векове нищо не дава, а само взема.Нопонеже виждата вождизма на Бойко, го ласкаят и той им се хваща на въдицата.Такава ни е съдбата като не можем да подбираме правилно хората , които ни управляват.Преди ни се натрапиха казаците , а сега американците.Но сигурно ще има ответните възмездия от страна на иракчаните.Жалко за оставащите в Ирак около 50 хил. момчета.

Изтегляне грънци след 2-3 години когато почне гражданска война ще пращат сини зелени и пенбени каски да опазват кладенците пардом мира щото Ирак не е някаква пустинна страна с много чукари и диви племена е отчасти е ама има прекалено много петрол в тез пустини и неможем го оставим на някви радикали дето не козируват когато ги привикват .

За 7 и половина години колко десетки хиляди иракчани загинаха от американските ракети и бомби? Цялата икономика на Ирак беше срината от американците. Всички фабрики, сонди, болници, библиотеки, музеи и училища -сринати. Никаква икономика не остана. Иракчаните намразиха целия свят, в това число и нас българите! Американците им плащат да се избиват помежду си. И вичко това уж за да махнат Саддам. Ами че за толкова години иракчаните сами щяха да си го махнат и то без да унищожават страната и народа си! Сега американците си отиват и оставят руини. Ирак няма да се възстанови още 20 години. И вичко това заради безнаказаната хегемония на САЩ. Ненавиждам всички чужди и наши, които подкрепят тази война.

От "откраднатите" иракски природни богатства иракчаните имаха резерв от 70 милиарда долара до миналата година. Най-големите им петролни находища се разработват от компании от цял свят, сред които има и китайски и руски, както е и за за възстановителните дейности. Тоест баницата е разпределена на много парчета, но негативите ги обират САЩ. Добре, че руснаци, китайци и други го разбират и компенсират по съответния начин. Американците направиха грешка с тази война и си платиха прескъпо, а и ще си плащат още.

Лелеее... колко много коментари и спорове за едни елементарни АМЕРИКАНСКИ ЛЪЖИ ИЗМАМИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!!

Това, че американците се изнасят е радостна новина, но може и да стане тъжна. На първо място въобще не трябваше да окупират Ирак. Можеха да гръмнат Садам и със снайпер или ракета. Защо трябваше да отнемат стотици хиляди човешки животи? ПП Този идиот, дето говори за ислямска агресия, джихад и тем подобни, сигурно не е разбрал, че САЩ започна войната, а не "ислямистите", за да унищожи несъществуващите иракски оръжия за масово поразяване.

50000 инструктора? И демонстрират на живо как се избиват иракчани. Бахти и манипулацията. Уж се изтеглят, а то пак същото. Ама наивните американчета може и да им вярват.

Разликата е в това кой плаща издръжката. Досега войската я финансираше Пентагона - сега иракчаните ще плащат американски заплати и то с командировъчни зад граница.

Прав си - това е сравнимо с броя на инструкторите, които СССР пращаше в Корея, Виетнам, Куба и т.н. и които и сега щъкат по света, но вече от името на Русия.

Дали като се върнат в САЩ изтеглените войници ще трябва да дават по 14 $ защото нямат входна виза?

US Army,където сте воювали,доказвате че за нищо не ставате.Така е много лесно-от самолетоносачите удари с ракети.но слезете ли на земята ядете бой .Разсипахте половината земно кълбо.Но има Видов ден.Тъпа ,затлъстяла и ненаситна паплач..

освен иран, не е изключено да засилят повече присъствието си и в афганистан, защото там наскоро бяха открити огромни и единствени по рода си подземни ресурси от всякакви ценни метали и още петрол. нали се сещате защо американците си набелязват дадена страна, да я "демократизират" - всичко е борба за ресурси, икономическо влияние и пари. останалото са приказки за малки дечица

"Шестима от десет тъпи и и плувнали в лой американци не са убедени, че властите в Ирак ще овладеят сами ситуацията в страната". Боже каква наглост, че кой ги пита и кои са те да дават мнение. Съсипаха икономиката и природата в Ирак, сега ще им помагат да овладяват ситуацията. И като са напуснали защо не пише къде са отишли - може би на границата с Иран, защото освен да воюват друго не могат.

Петрола в Ирак свърши продължаваме със следващата дестинация. Да живее борбата с тероризма!!!!!

Изтеглят се 50000 войници, остават 50000 спецназовци.

Една пиратска война с единствената цел да бъдат исмукани природните ресурси на Ирак. Още чакам да видя оръжията за масово поразяване,които послужиха,като повод за не санкционираната агресия срещу законно избрания президент! Вероятно така американците разбират демокрацията! А и много смешно е това 50 000 американци ще обучават 3 000 иракчани. Аз мисля,че иракчаните ще продължат практически да се усъвършенстват върху американците. Верно е ,че вкараха една развита и относително прогресивна държава на фона на Афганистан в каменната ера,разсипаха и икономиката и убиха безброй мирни граждани - жени и деца!

4419 американци загинаха , съсипаха Ирак, една добре подредена и богата страна , а сега накъде......към Иран и Северна Корея, над 60 войни са водили от създаването на Америка , ТОВА Е ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА , МОДЕЛ ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ.

"една добре подредена и богата страна" ... ти нормален ли си бе ?! заминаваи тогава вендага към северна корея, че да се възползваш от подредената им държава !

Май пишеш без да мислиш. Бил ли си в Ирак преди да влязат североамериакнските идиоти? Ирак имаше най високия жизнен стандарт след Кувейт. И понеже си тъп едва ли ще разбириш за какво става въпрос.

Излизахме от Афганистан много бавно, с танкови колони и авиационно съпровождение, с абсолутна дисциплина и с праздник в душата, че ще се срещнем с роднините скоро.

50000 обучаващи. Че то е смешно да се крият зад обучение. Афганистански провал за Русия, Иракски за САЩ. Защо не се поучиха не знам, особено след Виетнам. Настроиха ислямския свят срещу нас и сега какво. Турция се отдръпна от тях само ние се натискаме. Защо? Защо уж демократи не могат да работят и говорят нормално с тези държави -Иран, Ирак. Какъв демократ е човек дето разпалва войни. И защо беше този напън срещу тероризма - за да има успех там трябва да има диалог и сутрудничество с арабите и мюсулманите въобще. Това е шанса. Конфронтацията на САЩ с тях просто обезсмисли хвърлените милиарди и дадените жертви в т.ч. и български. Защо - защото американците все още не могат да гледат на другите като равни. Сори - само с пари и сила не става - и акъл трябва.

Изцицаха колкото можаха петрол сега оставиха една 'мирна и подредена' държава , ха ха ха, смях в залата. Не разбрах само къде бяха тези оръжия за масово поразяване , които бяха предтекст за нахлуването в Ирак. Както и да е, откъдето мине империята на злото остава разруха.

Реднеците избиха стотици хиляди иракчани, осакатиха два пъти повече, оставиха без подслон милиони, разсипаха икономиката и историческото наследство на тази богата на петрол и археологически артефакти държава и сега се изнизват като мокра връв. С други думи - общуването със САЩ е опасно за държавата ви!!!!

..кой ти иска съгласието да общуваш със САЩ?! Те не общуват, те нареждат.

Жал ми е за такива като теб, като те слушам Ирак е била развита и процъфтяваща страна преди да дойдат американците... ти вярваш ли си или си от онези които още плачат за комунизма?

Ирак не е бил развита държава, но беше мирна държава - за разлика от сега. Не забравяй, че осъдиха Химическия Али за 2000 убити човека - американците убиват толкова дневно... Саддам спря гражданската война между местните племена - да, не настана демокрация, но поне беше мир. Сега Ирак е разграбена и унищожена държава, в която още дълги години ще тлеят конфликти.

Наистина си зомбиран.Не всички които са против САЩ са комунисти.Истината е ,че в Близкият изток имаше само три, що годе светски държави -Ирак,Сирия и Ливан .По улиците на Дамаск и Багдад можеха да се видят европейски облечени жени,ученички със униформи а не със забрадки.Партията БААС която управляваше в Сирия и Ирак пропагандираше и си строеше, някакъв техен арабски социализъм ,но много далече от марксовото учение. Влизането на американците в Ирак ,радикализира и втвърди позициите на радикалните ислямисти и в двете държави, и сега те са по близо до радикалият ислям отколкото когато и да било през последните 30-35 години.

А нашите момчета остават. Знаехме, че всичко си има цена, но чак пък толкова.....

Какви твой момчета бе? Това са хора, готови за пари да убиват, или да бъдат убити. Да не мислиш, че ги карат насила?

да се готви Иран

Изтегляме 4000 войници,но оставяме 50 000 воени интересно изтегляне......демагогия за зомбитата в САЩ!

Тези които остават са от благотворителното общество на майка Тереза, не носят оръжие и пеят по цял ден псалми в прослава на Аллах и Исус Христос.

Еее, няма ли някоя снимчица как ги изпраща народа на Ирак като освободители - например с всенародни тържества и цветя?...

Има, има - такива снимки показват и германците когато влизат във Франция през втората световна :)))

Браво на американците-казаха,изпълниха го!Въпреки това заплахата остава.Тя се нарича ислямска агресия,джихад или както искате.Руснаците от Афганистан си заминаха с бягство и досега там властват агресивни ислямисти въпреки многото чужди войски.Там, излезеш ли от охранявана база или кривнеш ли от охранявано шосе, вече си мишена.Дано САЩ отчитат това!

а ти си толкова тъп,че ми се плаче!!заплахата не е исляма ,а псевдо християнството,за миналия век жертвите на миролюбивото християнство са над 100млн.души!!!а тъпанари като теб смятат ,че заплахата е в исляма...всичките атентати по света са дело на ЦРУ и МОСАД.

Сандо... ти какво защитаваш не мода да разбера! Да - САЩ са агресори и манипулароти... а Садам какъв беше????

Сандо... ти какво защитаваш не мода да разбера! Да - САЩ са агресори и манипулароти... а Садам какъв беше????

Все пак трябва да призная, че в нашата мила родина , червените тъпунгери като теб са мнозинство и в този аспект не ни чака нищо хубаво.

За какво браво, говориш?? Торнадо ти е изгладило мозъчните гънки. В Ирак има два пъти повече военни отколкото е сегашната българска армия! А нашите наемници защо остават - и те ли обучават някого? А знаеш ли колко наемни въоръжени формирования работят в Ирак и официално не са към американската армия? Ще ти подскажа - над 50 000 наемника (нашите не ги броя)!Всичко е политически прах, а джихада, остави го за държавите с имперско мислене и не го викай! Виж, нещо подобно на джихад може да отнесем, ако сложим американско ПРО на наша територия, за да ни защитава от Иран, който не ни заплашва!

PRO трябва да сложим не само заради ислямистите, но и заради болшевиките. Не много отдавна те нахлуха със сила в чужда държава, отцепиха територия от нея и на всичкото отгоре я признаха за самостоятелна.

Нима??????А нашите сами ли остават като Гюро Михайлов?