Самолет на "Еър Индия", изпълняващ полет от Делхи до Сан Франциско, се е приземил в Русия, след като е възникнал проблем с един от двигателите си, съобщиха официални лица, предаде Асошиейтед прес.

Самолетът "Боинг 777" с 216 пътници и 16 членове на екипажа, се е приземил вчера благополучно на руското летище Магадан в Сибир, гласи изявление на "Еър Индия".

Самолетът "е имал технически проблем с един от двигателите", се казва в изявлението, като се добавя, че машината е била подложена на проверки за безопасност.

Кадри, споделени в социалните медии от журналиста на Economic Times Тарум Шукла, показват множество пътници, които спят на пода на училище в Магадан.

Публикувайки видеото, той пише, че хората на борда не са чували Air India в продължение на 18 часа и че мнозина са "разтревожени".

В изявление на "Еър Индия", публикувано по-късно, се казва, че на пътниците и членовете на екипажа е предложена подкрепа на земята и са настанени в местни хотели за през нощта.

В последващо съобщение от днес авиокомпанията съобщи, че от Мумбай за Магадан е излетял друг самолет, за да могат блокираните пътници да продължат пътуването си до САЩ. Полетът ще отведе пасажерите до Сан Франциско утре, се казва в изявлението.

Ведант Пател, говорител на Държавния департамент на САЩ, заяви, че в полета вероятно е имало американски граждани, но не можа веднага да потвърди колко са те.

"Продължаваме да следим ситуацията", каза Пател.

16-годишният Гирваан Каахма е пътувал с чичо си и брат си във въпросния самолет. Той разказа, че на двамата е било забранено да напускат хотела, в който били откарани в Магадан, и не могат да използват кредитните си карти, за да си купуват стоки от автомат заради санкциите, наложени заради войната на Русия в Украйна, информира АП.