Информацията за издирването на пътуващия от индонезийския град Сурабая за Сингапур самолет съобщи министърът на транспорта на Малайзия Лиоу Тионг Лай, цитиран от ТАСС и БТА.

На борда на самолета са пътували 155 души, сред които 17 деца, и екипаж от 7 души.

Вижте снимки >>>

"Малайзийското правителство ще окаже съдействие", допълни Лиоу Тионг Лай, който посети централата на нискотарифната авиокомпания.

"Самолетът е бил във въздушното пространство на Индонезия", допълни малайският министър.

Издирвателните операции се преустановяват през нощта

Издирването на изчезналия самолет на "ЕърЕйша" са преустановени за нощта и ще се възобновят утре сутрин, съобщи индонезийското министерство на транспорта, цитирано от Франс прес.

"Прекъснахме издирването, защото започна да се смрачава. Времето също не беше много благоприятно. Ще подновим издирвателните дейности утре в 07.00 ч. (00.00 ч. по Гринуич) и дори по-рано, ако времето е подходящо", каза говорител на министерството.

По-рано премиерът на Малайзия Мохамад Наджиб бин Тун Хаджи Абдул Разак, съобщи, че "ще бъде оказана помощ при операцията".

Сингапурските власти също предложиха помощ на Индонезия при търсенето на изчезналия самолет.

"Не разполагаме с подробна информация за случилото се, но предложихме съдействие", каза сингапурският премиер Ли Сян Лун.

Връзката със самолет Еърбъс А320-200 на малайзийската компания ЕърЕйша изчезна вероятно в района на остров Борнео над Яванско море 42 минути след излитането от индонезийския град Сурабая.

Преди да бъде изгубена връзката с изчезналия самолет екипажът му не е подавал аварийски сигнали, съобщи днес представител на индонезийското транспортно министерство.