Изчезна самолет на Еър Ейша със 162 души на борда

Индонезия официално оглави операцията по издирването на изчезналия самолет на малайзийската авиокомпания Еър Ейша (AirAsia).

Обратно в новината

Коментари - Изчезна самолет на Еър Ейша със 162 души на борда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мохамад Наджиб бин Тун Хаджи Абдул Разак.. Я пак, че не разбрах кой от шестимата lol

Какви простаци сме само българите (ако коментиращите тук са такива). Обърнахте една трагедия в чисто порно. Засрамете се, скотове такива. Чета коментарите и се чудя хора ли коментират, или животни.

Русофоби , русофили ... едни и същи говна сте. Оплескахте и тая трагична новина. Желая ви нещастна и мизерна Нова Година точно каквато заслужавате !!! Иначе ето малко инфо от сайта на Ер Ейша : At this time, search and rescue operations are being conducted, under the guidance of National Search and Rescue Agency Republic of Indonesia (BASARNAS). AirAsia Indonesia is cooperating fully and assisting the investigation in every possible way. The aircraft was an Airbus A320-200 with the registration number PK-AXC. There were 155 passengers on board, with 137 adults, 17 children and 1 infant. Also on board were 2 pilots and 4 cabin crewand one engineer on board. The captain in command had a total of 20,537 flying hours of which, 6,100 flying hours were with AirAsia Indonesia on the Airbus A320. The first office officer had a total of 2,275 flying hours with AirAsia Indonesia.

Виж човече няма никакво значение кой , какъв е (Русофил или Русофоб) тук всеки споделя неговото виждане за нещата . Пожеланието ти към четящите под новината е меко казано цинично ..........

Пожеланията са ми единствено и конкретно към хората които не се свенят да политиканстват на фона на подобни новини.

Май скучаеш по празниците. След като получи своята минута слава можеш да си лягаш вече.

Пожеланията ти към форумците не се приемат! Точка! Аз не прочетох нито един коментар, който да отразява задоволство от трагедията!

.... но само ако планира, т.е. ако се движи без всякаква тяга от двигателите ..... Да ти поясня, ако все още не ти е ясно - това е като самолета да е като птица, вдигнала криле срещу насрещния вятър ив благодареие на това се издига нагоре. Ако вятърът изведъж спре, птицата пада надолу и умира .....

.... но само ако планира, т.е. ако се движи без всякаква тяга от двигателите ..... Да ти поясня, ако все още не ти е ясно - това е като самолета да е като птица, вдигнала криле срещу насрещния вятър ив благодареие на това се издига нагоре. Ако вятърът изведъж спре, птицата пада надолу и умира .....

Еър Ейша - XA XA XA

американците искат да им помагат ама им казали че ше се справят със собствени сили

Нато да не спи, а да изпращат веднага холандски и британски следователи. Най-добрите са

Е, гаа ти Малайзийският Майдан!?

Indonesia's transport ministry said the pilot had asked permission to climb to 38,000ft (11,000m). Ministry official Djoko Murjatmodjo said the request "could not be approved at that time due to traffic, there was a flight above, and five minutes later [flight QZ8501] disappeared from radar".

Имам чувството, че тая тема е ос*ана от русофили на възраст близка до пенсионната. Показва колко нисък е интелекта на средностатистическият интернет трол. Много сте добри в теориите за конспирации.

Ще те взема на безплатен КУРс при мене за общуване във форумите!? Това - разбра ли?? Да пиша ли на руски английски македонски?!... ......

Маани го тоо боклук, чадо!! Идвам аз!

Хамериканец, хакнаха ли ти го??

Малкия, просто му го набиха! .. ма той и си го търсеше....

Какво чувство, бе сладур?? С чувство щеше да си при някое маце , а не тука.. и бръкнал в долните гащи!

Ейша какво е тов бе пише се азия

До колкото знам имена не се преведат. След като е написано на английски, то и ние тогава трябва да го пишем така, пък било то и на кирилица. Но пък от друга страна казваме Пекин, вместо Бейджинг... шантава работа...

По BBC днес, в сутрешния блок, самоеднократно съобщиха (набързо) няколко интересни факта и после повече не ги повториха. Експерт, младо и неопитно момче, каза следните факти, цитирам: 1) Самолтът е излетял с 15 минути закъснение. Причината не е обявена (въпрос - защо?); 2) На борда на самолета е пътувал , като 3-ти член на пилотния екипаж, инженер от Азия Еърлайнс (въпрос -защо?); 3) На ФейсБук от неизвестен автор (т.е. непотвърдена информация) е публикувана карта с координатите на последната засечена позиця на самолета, близо и спрямо 2 малки острова наблизо. Определена е и последната скорост на самолета - около 170 км/час, което от всички се тълкува, като факт , причинен или от лошото време ..... или според мен - от технически проблем с двигателите .... Последното обаче никой не го споменава даже..... Бог да ги прости хорицата ! Някой пак ще си остане богат или .... дори ще стане още по-богат от тяхната смърт !

Не мисля че този самолет може да се задържи във въздуха при такава скорост.

Да, затова и е паднал в морето :)

да не земете да си мислите че има некакъв заговор или конспирация, нее.., абе най добре е да не мислите изобщо :)

Извънземните събират настоятелно малайзийски материал. Спешно е. Следващият самолет ще изчезне веднага след обработката на материала от този.

Защо смяташ че това е най-добрия начин за събиране ма материал?

Най-вероятно е паднал във водата. Ако беше само проблем с комуникацията, досега щеше да е кацнал някъде. Жалко за хората, ужасно е да загинат по този начин.

може да изчисли каква е вероятността от всички самолети по света . да се загубят три за няколко месеца от една и съща държава

Лоша поддръжка. Лошо подготвен екипаж.

шефче

Голям залък лапни - големи ГЛУПОСТИ НЕ ИЗРИЧАЙ!!!

Май се заформя нов "Бермудски триъгълник" ;)

Не се заформя, има то. В района го наричат "Триъгълника на дракона". И там, по подобие на Бермудския триъгълник, са изчезнали сума плавателни съдове. Куриозното е, че Триъгълникът на дракона се намира абсолютно диаметрално спрямо Бермудския триъгълник.

диаметрално спрямо САЩ ли

Малко допълнение. Живее първите четири години в Индонезия, роден на 4 август - 216 ден от годината ..... което е умножение по еднакви цифри, името му е 18 букви ...... събрани тези цифри. "Честита коледа".

да не те боли косата?

Теорията за световния заговор, в който САЩ са организатори на злодейски планове и измислят какви ли не гадории срещу "добрите хора" е най-малоумното творение на руската пропаганда, което намира прием само сред най-простите хора в България, Русия и някои арабски страни. Никъде другаде! Коментарите на някои хора по-долу са напълно налудничави, препоръчвам психиатър.

Никакъв прием не намира дори сред тукашните тъпаци, колко от тях са побегнали към Русия или нещо подобно. Има няколко руски слуги постващи денонощно - на някои за това им плащат, други са самодейни, явно пенсионери за да имат времето - и това е.

Какво ти дреме за САЩ? Ако ще хората да мислят,че там живее Сатаната на теб какво ти дреме кой в какво вярва?! Да не са те наели за адвокат срещу малко зелени?

Вероятно пак Путин е виновен...А?!

При цялата му история на "катасрофирали" въртолети с неудобни му губернатори и подобни, самолета с полския политически елит и т.н. не виждам кой може да го конкурира за първи заподозрян. Мотив също може да се намери - ако пак е имало някой с ключови знания в комуникационния сектор на борда. И пак навярно е отвличане, инак докато падат се чува по нещо от пилотите.

Министерството на транспорта на Индонезия засега не може нито да потвърди, нито да отрече съобщението за това, че изчезналият сутринта самолет на Air Asia е извършил принудително кацане в източната част на индонезийския остров Белитунг в Яванско море.

Никой не отрича да е имало кацане в някакъв момент. Отричаме чудо.

Това със свалянето или отвличането на самолети е голям бизнес.Аз още преди повече от 15г. се сетих за него,но нямаше желаещи да ми помогнат в реализирането на този бизнес.Беше въпрос на време да се реализира някъде по света и малоазийците се ориентираха правилно.Свалянето или отвличането на самолет е по-лесно от отвличането на кораб,а печалбите са по-големи.

Я пораздуй за бизнеса със сваляне на самолети...

Ами свалянето е лесно,бизнесът е в това да можеш да го свалиш на подходящо място и в подходящо време така,че да няма лесен достъп до него.Така ще имаш възможност първи да стигнеш до останките,съответно да прибереш всички пари,бижута,електроника и ценности от пасажерите.Двигателите и електрониката както и всичко останало от самолета струва цяло състояние,дори да го върнеш на вторични суровини.

ПИТАЙТЕ ЧЕРНИЯ ЛУД ДЕМОКРАТ ЗА САМОЛЕТА. Ф16 ЩЕ Е ОТГОВОРА МУ. ЖАЛКО ЗА ЖЕРТВИТЕ, НО ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ БАДЕ ЖАЛКО ЗА СВЕТА С ТЕЗИ УБИЙЦИ.

ОТНОВО МАЛАЙЗИСКИ САМОЛЕТ!! НАЛИ НЕ СТЕ ЗАБРАВИЛИ КАК ТРИБУНАЛА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА призна за виновни във военни престъпления Буш, Дик Чейни, Доналд Ръмсфелд и техните юридически съветници Алберто Гонзалес, Давид Адингтън, Уилям Хейнс, Джей Байбе и Джон Йо По настояване на Комисията за военни престъпления на Куала Лумпур имената на обвиняемите са вписани в регистъра на военнопрестъпниците и следва да бъдат арестуване в която и точка на света да се намират. Трибуналът бе иницииран от министър-председател на Малайзия Махатир Мохамад, който твърдо се противопостави на американската инвазия в Ирак през 2003 година. Има смели държавни мъже , а не дупеблизци като управляващата ни продажна пасмина! СЛЕД ТОВА РЕШЕНИЕ НА ТРИБУНАЛА НА МАЛАЙЗИЯ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПО МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЗАКОНИ СА ОБЕКТ НА НАКАЗАТЕЛНО ПРЕСЛЕДВАНЕ В КОЯТО И ТОЧКА ОТ СВЕТА ДА СЕ НАМИРАТ! Сигурно вече ви е светнало защо изчезват самолетите на тази държава!!

Опитахме се три пъти да заведем Буш в Канада, но бяхме възпрепятствани от канадското правителство, след това накарахме Буш да не отиде до Швейцария от СТРАХ. Опитът в Испания се провали заради правителството, същото се случи в Германия, споделя Франсис Бойл, експерт по военни престъпления, професор по международно право в университета в Илинойс, член на екипа на прокуратурата и борец за човешките права. ЗАЩО НИКОЙ У НАС НЕ КАЗВА ИСТИНАТА ЗА ОСЪДЕНИТЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО АМЕРИКАНЦИ НАЧЕЛО С ТЕХНИЯ ПРЕЗИДЕНТ БУШ!! ТРИБУНАЛА Е ЗАСЕДАВАЛ И ПРОИЗНЕСЪЛ ПРИСЪДИТЕ ПРИДЪРЖАЙКИ СЕ СТРИКТНО КЪМ РАЗПОРЕДБИТЕ НА НЮРНБЕРГСКИЯ ПРОЦЕС !! КОГА НАЙ ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИМ УВИСНАЛИ С ГРОЗНО ИЗПЛЕЗЕНИ ЕЗИЦИ ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО !!

Буш, Дик Чейни, Доналд Ръмсфелд и техните юридически съветници Алберто Гонзалес, Давид Адингтън, Уилям Хейнс, Джей Байбе и Джон Йо РЕПТИЛИ КАТО САКСКОБУРГГОТСКИ! МРЪСНИ ИЗЧАДИЯ, ДОВЕЛИ ДО ПРОЛИВАНЕТО НА ТОЛКОВА МНОГО НЕВИННА ЧОВЕШКА КРЪВ!

Този трибунал, като другарските съдилища на ОФ от едно време...

gorodjan

Споко, бе! След време ще го "свалят" някъде...където трябва.

Живи са! Кацнали са аварийно!

От Дарик нюз

А с каква скорост и под какъв ъгъл са кацнали?

Втори малайзийки самолет е кацнал аварийно. Първия е изчезнал някъде.

А трети не е излетял. А четвърти няма и намерение вече.

сега липсва само едно цунами

един свестен коментар.няма намек за световна конспирация,няма политика,няма злоба,обидни думи......има и свестни българи,ноооо за съжаление са много малко.но все пак има надежда,че българите ще се променят.малка,но има.

Putin e vinoven!!! :P

Пилотите са чули баба Лила и са се отчаяла безнадеждно .

"Шест часа не е кацнал"....Ясно - при "зелените човечета"

Проблемът на т. нар. бюджетни авиокомпании е липсата на подготвен наземен технически персонал. Пилотите са добри, но без качествена подръжка такива инциденти са факт.

Колко добър може да е пилот на летящ компютър? Това не е истински самолет, а европейска изцепка, предназначена да се кара от посредственици с ниски заплати. Композитните му матерали на фюзелажа го правят още по-уязвим от мълнии.

Веднага палнаха кораба, за да се отвлече вниманието от изчезналия самолет. това вече е рецидив и никак не е случайно. Може Малайзия да престане да има авиопревозвачи защото никой няма да лети с тях.

Тапир!

Пича, има версия, а ти само обиждаш ,Ганьо.

Е като гледам, изобщо вниманието не е отвлечено, май ти си малко отвлечен.

Няма конспирации! Района е труден,Държавите бедни, самолетите стари... Времето зимно.

нема, нема, още един е закъсал /от времето, там си е зима :)

Не е зимно времето като при нас със сняг,а имат наводнение. Явно имат лошо време, но не точно зимно.

Хааайде, обновявайте новината. Отдавна минаха 6 часа, прокрадват се новини оттук там. Ако е за скандал ще публикувате нещо със застраховка, че не е потвърдено.

може да е новото лазерно оръжие което изпарява всичко и нищо не остава след това-просто нищо

са били дронове!

Летящи розови слонове!

Трети самолет без късмет на малайзийските авиолинии.Един взривен,два незнайно къде са.Има нещо гнило в тази работа щом един самолет не могат да открият при положение,че технологиите са супер напреднали!

някой си демонстрира новото оръжие?

Праща някому послания! В случая на китайците.

то са самолети.фериботи вГърция,поъар в Бургас,меле в дискотека камион в дере и т.н.Като доиде Коледа и Велик ден-да се смееш ли.да ревеш ли?Боже мили помогни!!1

Единица мярка за тъпотия - един българ.

Българина е последния, който може да наречеш по този начин гаврош.

Брей.... много напреднали тези хамериканци... лазери, млазери, антиматерии... не е като при пещерняците в Русия с БУК-а..... е може ли да си толкова прост бе????

Абе ученото си е учено! В кенефа да заключиш хамериканец , гладен нема да умре!

че и на тебе ще продаде да те нахрани.... способни бе...

Хамериканците са световни вредители и врагове на човечеството

На негрите -тоже!

Sorry people, wrong direction. We must adjusted "HAARP"more precision.

Първо се научи да говориш на езика на който говорят всички и тогава си отварай устата. Спомням си как една такава я упътиха вместо към гарата към циганската махала. Може и да и е харесало. Като дрънка само английски може да са и наместили полукълбата.

Слава богу всички са живи и здрави,кацнали са аварийно на острова в източната част!/пик

Не е потвърдено официално това инфо.

Няма такава информация в сайта на BBC, които имат хора и там, съответно и 'live coverage'.

Лично Путин е свалил самолета. Следват нови санкции

лично Псаки го съобщи.

Псаки го е съобщила, значи е истина....

Лично не, но колко чудно да е ако и този се прибави към вече известните свалени въртолети с неудобни му губернатори, самолета с полския политически елит и т.н. и т.н. Бройката му отдавна е двуцифрена.

Друго си е американски боен кораб да свали с две ракети ирански пътнически самолет в ирански териториални води, а ?

ААА,?МАЛАЙЗИЙСКИ САМОЛЕТ -ТОВА РАБОТА САМО НА ПУТИН,нема начин да не го е праснал над Индонезия.Само сега да не почнете пак ,че са украинските бандюхи са виновни.ПУТИН Е!!

рашо тъпото.научи първо географията и тогава пиши.асега докато учиш се скрии.

АБЕ КМ,Я ИМАМ ВИШЕ ПО ГЕГРАФИЯ.Ти менека не ме карай да учим повече оти главата ,че ме забольи,а ти да знаеш ПУТИН има много длъги РАКЕТИ и да знее ОН е е чак до ИНДОНЕЗИЯ е откарал РАБОТАТА!

А бе ние тука се пецкаме, а някъде хората си чакат децата.

Индонезия е различно от Малайзия.

какво да го правиш конспиратора... мераци има да е много умен и да каже нещо...

Абе индонезийски, малайзиски - няма разлика! Все маймун го кара!

Самолета е на индонeзийската дивизия на малайзийската Air Asia.

Комундетата от северна корея са го свалили

Тия са толкова ненормални, че и това е възможно.

Колкото и да са ненормални, пак са избили по-малко цивилни от американската армия след края на Втората Световна.

С кое... с оня компютър дето ни го показват вече 2 статии с Южнокорейския монитор LG и с VGA входа 1987 година патент... дето вместо ZOOM опция ползват бинокъл? съмнявам се....