Шведската полиция задържа канадец с пакистански произход от самолета Боинг 777 на "Пакистан еърлайнс. Говорител на полицията в Стокхолм заяви, че у мъжа не са намерени взривни вещества. Организиран бе обиск на багажа му и на самолета. На борда на самолета е имало 243-ма пътници и екипаж от 18 души, които били евакуирани. Предложена им е храна и психологическа помощ. Машината е откарана в отдалечена зона на летище "Арланда", предаде БТА.

Инцидентът бил предизвикан от жена, която се свързала с канадската полиция след като самолетът излетял от Торонто и казала, че един от пътниците носи експлозиви. Канадската полиция се свързала с пилота, който кацнал на летище "Арланда" в Стокхолм, тъй като в този момент се намирал в шведското въздушно пространство.
  
Канадецът с пакистански произход беше освободен, без да му бъде повдигнато обвинение, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.
 
Девет часа по-късно, след щателно претърсване никакви експлозиви не бяха намерени, а на пътниците бе разрешено да се върнат в самолета. В 15.05 часа по Гринуич той излетя за английския град Манчестър, откъдето пътниците продължават за Карачи.