Социалисти от цялата страна се събраха днес на езерото в "Дружба", за да поставят началото на кампанията на лявото обединение за предстоящия предсрочен вот и "изборен поход", съобщиха от коалицията "БСП - обединена левица".

Мотото на обединението за предстоящите избори е "Време е за решения". Коалицията е единствената политическа сила, която вече представи програма, твърдят оттам. По думите им тя съдържа 100 решения за ускорено развитие на България. По време на събитието бяха представени водачите на всички листи на БСП - обединена левица".

"Нека не допускаме повече позорни сглобки да управляват страната ни", призова председателят на коалицията Атанас Зафиров. По думите му лявата коалиция иска доверието на хората, "то е да бъде реална политическа сила и да работи за интересите им. Най-после сме единни и можем да го постигнем", заяви Зафиров и обяви походът на левицата към управлението. Той покани на сцената зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин, изготвил предизборната платформа на обединението, както и лидерите на партиите в него, сред които и президентът Георги Първанов.

"България да може да се изправи и да не затъва в безумието, в което се намира 12 години. Именно БСП - обединена левица" е алтернативата, която ще даде нова надежда и самочувствие на хората", заяви председателя на ПГ на "БСП за България", Борислав Гуцанов, водач на листите във Варна и Шумен. По думите му програма на левицата дава нова перспектива. Той благодари на всички коалиционни партньори за подкрепата и разбирането за нуждата от обединение в този исторически за страната ни момент.

Вторият в листата на левицата в Пловдив - град Валери Жаблянов подчерта, че кризата в страната е предизвикана от неспособността на политиците да осъзнаят потребностите на народа и допълни: "Имаме желанието, възможността и интелектуалния потенциал, да поправим това, нека им дадем път. Само така левицата ще заеме, мястото, което винаги и е принадлежало".

Председателя на БСП - София Иван Таков заяви, че една друга България е възможна - в която държавата принадлежи на хората, а не на олигархията. "Държава, която е основана на принципите на свободата, справедливостта и солидарността. България, в която има справедливо разпределение на обществения ресурс и равен достъп до обществените блага за всички", заяви още той.