С шествие и поздрав от танцьори от ансамбъл "Пирин" вчера "Възраждане" тържествено откри предизборната си кампания в областния център на Пиринско - Благоевград, съобщи БТА. 

Колоната поведе председателят на партията Костадин Костадинов. Редом до него бяха всички народни представители на партията от 50 НС. Водач на листата за област Благоевград отново е адвокат Цвета Рангелова.

Костадинов коментира разразилия се скандал, с който приключи работата на 50-ия парламент. В последните часове трябваше да бъдат разгледани предложения за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост и придобиване от държавата на активи на "Мини Марица - изток", но това не се случи.

"От първия ден на кампанията можем да кажем на българските граждани следното: "Или избирате престъпници, или избирате "Възраждане". Друг вариант няма. Видяхте, че ние се опълчихме на престъпниците и защитаваме българските национални интереси. Ако не бяха 38-те депутати от "Възраждане", на поминъка на 50 хил. български граждани щеше да бъде сложен надгробен кръст. След тези избори, в които влизаме с позиция, каквато никога досега не сме имали първоначално - втора политическа сила, ние отиваме със стремежа да ги спечелим, в противен случай рискуваме да ни управлява поредната тройна коалиция на ГЕРБ, ДПС на Пеевски и ПП-ДБ. Единственият шанс този план за продължаващо унищожение на българската държава да бъде разрушен е "Възраждане" да има колкото се може повече народни представители.", категоричен бе Костадинов.

"Искам да призова колкото се може повече хора да излязат и да гласуват. Една от най-често срещаните мантри е, че "няма смисъл да гласуваме, защото нищо не се променя". Всичко се променя. Преди три парламента ние бяхме с 13 депутати. Сега, в началото на тази предизборна кампания, сме определяни за втора политическа сила и ще се борим за първото място. Всичко се променя. България вече не е същата - колониалната система се разпада, и то именно под натиска на "Възраждане", защото ние отказваме да участваме в престъпни схеми. Единственото нещо, което казваме в тази кампания, е много простичко и то е: Стига експерименти! Време е за "Възраждане ", подчерта Костадинов.

Костадин Костадинов, Цвета Рангелова и присъстващите народни представители на "Възраждане" бяха категорични, че ще насочат усилията си за запазване на българския лев и националния ни суверенитет, свобода на труда на българските граждани, премахване на делегираните бюджети, намаляване на административната тежест на учителите, предоговаряне на "зелената сделка", увеличаване работните места и изграждане на работеща икономическа система, финансово стимулиране към малкия, средния и индустриалния бизнес, създаването на елитна българска войска, поставяйки България отново на геополитическата карта, независимост на България на световната сцена, като българският национален интерес стои над всичко.