Срещата днес в Сочи между президентите на Русия и Беларус - Владимир Путин и Александър Лукашенко, приключи без споразумение за разрешаване на петролния спор, който усложнява традиционно здравите отношения между двете съюзни съседни страни, предаде ДПА и БТА.

"Решихме да продължим нашия разговор не на четири очи, а с онези, които участват в процеса", каза беларуският лидер Лукашенко след срещата, цитиран от неговата канцелария.

Още снимки вижте тук >>>

Приключвайки срещата, Путин и Лукашенко отидоха в развлекателния център "Галактика" в Красна поляна, където излязоха на леда за участие в приятелски хокеен мач. Двамата играят за един и същи отбор.

Путин по традиция играе с екип на националния отбор под номер 11, а Лукашенко - с хокейна блуза с номер 01 в цветовете на беларуското знаме.

В мача играе и синът на беларуския президент - Николай, с номер 31.

Путин и Лукашенко играха в хокеен мач и през февруари м.г. по време на тридневните двустранни преговори.

Снимка: БТА/АР

Междувременно ТАСС съобщи, че руската правителствена делегация за преговорите е пристигнала в Сочи с 9 часа закъснение поради неблагоприятните метеорологични условия в Москва и Сочи.

Правителственият самолет, излетял от Москва, е бил пренасочен към резервно летище в курорта Минералние води, който е доста далече от Сочи. Делегацията, летяла с него, включва прессекретаря на Путин - Дмитрий Песков, вицепремиера Алексей Оверчук, министъра на енергетиката Александър Новак и първия заместник-министър на икономическото развитие Михаил Бабич, които са се присъединили към преговорите.