Трима възрастни пациенти загинаха при пожар в болница в покрайнините на италианската столица Рим. Те са били блокирани в интензивното и трансфузионното отделение, съобщават италианските медии.

Двама от починалите са вдишали дим от пожара, а третият е починал от инфаркт. Малко преди да избухнат пламъците в клиниката "Свети Йоан Евангелист" в Тиволи, е починал още един човек, заради което първоначално италиански медии съобщиха за четири жертви на огнената стихия. После станало ясно, че предполагаемата четвърта жертва е всъщност труп, изваден от моргата, където е бил отнесен малко, преди да започне пожарът.

Двеста пациенти на болницата бяха евакуирани заради гъстия дим в клиниката. Сред тях са  новородени деца, бременна жена и заболели от Covid. Някои от тях бяха настанени в съседна общинска спортна зала.

Пожарникарски екипи са изгасили пламъците и е започнало разследване за причините.

Според предварителната информация огънят е тръгнал от площадка за специални отпадъци на болницата. Първоначално е обхванал подземните етажи, а след това - отделението на "Бърза помощ" и интензивното, и последователно - всички други намиращи се над тях.

Тиволи е на около 35 километра североизточно от центъра на Рим и е популярна туристическа дестинация заради археологическите обекти Вила Д'Есте и Вила Адриана, които и двете са в списъка със световното наследство на ЮНЕСКО, припомня Асошиейтед прес.