Пожар избухна във военна база на Крим. Заради него бе затворена близка магистрала, предадоха световните агенции и БТА, като се позоваха на назначения от руските власти губернатор на полуострова Сергей Аксьонов.

Огнената стихия се е разразила на полигона на базата в Кировски окръг на Крим и заради него е била затворена магистрала "Таврида". Повече подробности за причините за пожара на този етап не се съобщават.

Над 2000 души от района на базата ще бъдат временно евакуирани, поясни Аксьонов.

Според канали в Телеграм, свързани с руските служби за сигурност и според украински медии, в базата гори склад с боеприпаси след среднощна украинска атака.

Рано сутринта във вторник, 18 юли, руското министерство на отбраната съобщи, че противовъздушната отбрана е свалила през нощта 28 украински дрона над Крим. "Седемнадесет украински дрона бяха унищожени от противовъздушната отбрана", обяви министерството в "Телеграм", добавяйки, че "още единадесет дрона бяха неутрализирани" и "след като не успяха да достигнат целта си се разбиха". "Няма жертви или щети".

Мъж и жена загинаха, а 14-годишната им дъщеря бе ранена в понеделник, 17 юли, при нападение, което според Москва е разрушило пътното платно на моста, свързващ Русия с Крим, който през 2014 г. Москва анексира от Украйна. Киев не е поел отговорност за нападението. Украински медии съобщиха, че украинските служби за сигурност са използвали дронове на военноморските сили, за да атакуват моста, който съвсем наскоро започна да функционира нормално, след като претърпя сериозни щети при подобно нападение през октомври миналата година.