Полицията в Нашвил разпространи видео в официалната си страница в социалните мрежи, на което се вижда как униформените ликвидират стрелеца от частното християнско училище в американския град, застрелял три деца и трима възрастни. 

Кадрите са заснети от камери, прикрепени върху телата на полицаите Рекс Eнгълбърт и Майкъл Колацо и разкриват цялата акция на властите в учебното заведение.

Снимка: Скрийншот/Metropolitan Nashville Police Department

На видеото се вижда как въоръжените униформени влизат в училището, където се чува предупредителна аларма. Полицаите проверяват няколко класни стаи, издирвайки стрелеца, който се оказва на последния етаж.

Тежко въоръжените служители на управлението в Нашвил откриват стрелба срещу него и с няколко изстрела успяват да го ликвидират. 

Снимка: Скрийншот/Metropolitan Nashville Police Department

"Не мърдай, не мърдай", крещи офицер Колацо, докато стреля по нападателя, тъй като той все още се движи, макар и прострелян, след което докладва, че "заподозреният е свален".

Според началника на местната полиция Джон Дрейк кървавата баня в училището е извършена от Одри Хейл, 28-годишен транссексуален. По-късно полицията заяви пред местни медии, че нападателят е транссексуален мъж - родена е като жена, но идентифицираща се като мъж.

Одри Хейл е била дъщеря на пастора, към чиято църква било частното учебно заведение. Хейл е притежавал законни разрешителни за притежание на 7 оръжия.

При стрелбата бяха убити общо 6 души - три деца - 9-годишните Евелин Дикхаус, Хейли Скръгс и Уилям Кини. Останалите трима са били от персонала в училището - директорката г-жа Кунс, заместващият учител г-жа Пийк и пазачът г-н Хил.

Частното християнско "Училище на Завета" е било основано през 2001 г. от Презвитерианската църква на Завета в Нашвил, като там се обучават около 200 деца от предучилищна възраст до шести клас. 

При обиск в дома на извършителя полицията е открила манифест и карта на училището, включително потенциални входове, добави Дрейк. Извършителят е извършил наблюдение, преди да предприеме нападението. 

По време на атаката една от учителките успяла да се обади на дъщеря си. "Тя ми каза, че се е скрила в гардероба и че се стреля навсякъде", казва Ейвъри Мирик пред местната телевизия Дабъл Ю Ес Ем Ви 4. Майка ѝ успяла да се спаси невредима.