Германската полиция и спасителни екипи бяха повикани снощи на регионална жп гара в Северна Германия, след като няколко души във влак "Интерсити експрес" (ICE) се оплакаха от дразнене на очите и затруднено дишане, предаде ДПА, като се позова на изявление на полицията.

Малко след като високоскоростният влак за дълги разстояния потеглил следобед от Хамбург на юг, трима пътници, двама кондуктори и двама души от обслужващия персонал във вагон-ресторанта на влака се оплакали от дразнене на очите и затруднено дишане, се казва в изявление на говорител на федералната полиция в Бремен.

След това влакът спрял на гара Люнебург, където противопожарната служба и спасителните екипи се погрижили за седемте пострадали.

Според първоначалните данни от разследването полицията предполага, че неизвестен нападател може да е пръснал дразнещ газ във вагон-ресторанта на високоскоростния влак. Като друга възможна причина се посочва техническа неизправност, но за това няма доказателства, допълва БТА.

Сега разследващите искат да прегледат и видеозаписите от гарите и търсят свидетели, които биха могли да дадат информация за случилото се.

Пострадалите пътници и железопътният персонал са продължили към град Вюрцбург с влака заедно с още около 300 пътници.