Днес съдът в САЩ трябваше да произнесе присъдата срещу Майкъл Флин, бивш съветник по национална сигурност на Доналд Тръмп. Той напусна поста си в началото на 2016 година заради обвинения в чести контакти с посланика на Русия във Вашингтон Сергей Кисляков.

Процесът започна, но резки думи на съдията Съливан, нарекъл Флин "Изменник на Родината", предизвикаха прекъсване, поискано от адвокатите на бившия съветник на Тръмп. След това Съливан предупреди, че ако произнесе присъда днес, не може да гарантира, че тя няма да е ефективна. Той каза още, че е отвратен от поведението на подсъдимия и го определи като "углавно престъпление", съобщи "Гласът на Америка" .

След 20 минути заседанието бе подновено, но заради тези думи на съдия Съливан, адвокатите поискаха отлагане на произнасянето на присъдата. Това бе прието и следващото заседание за произнасяне на присъдата ще се състои на 13 март.

Когато Флин напусна залата на съда, отвън го чакаха демонстранти, които скандираха "Затворете този предател". Журналисти успяха да поговорят с Флин и го попитаха как ще коментира думите на съдията за неговото предателство. "А вие как бихте реагирали, ако вашия баща някой го нарече предател", отговори бившият съветник на Тръмп.

Флин призна, че е излъгал при разпит във ФБР за срещите си с руския посланик, които са били чести преди изборите за президент на САЩ. Той оказа пълно сътрудничество на разследването на прокурор Милър за руската връзка в тези избори и затова се надяваше да не бъде осъден да лежи в затвора.