Безжизнено тяло е намерено в колесника на самолет на турския национален авиопревозвач "Търкиш еърлайнс" ( "Turkish Airlines"), съобщава турският в. "Сабах".

Тялото е открито по време на рутинна техническа проверка на самолета след приключване на полета Амстердам-Истанбул.

Самолетът Еърбъс А 330 е кацнал на летище "Истанбул" късно снощи.

По време на процедурата по техническото обслужване в колесника на самолета е открито безжизнено тяло. На мястото на инцидента незабавно са били извикани полицейски екипи.

Предприето е мащабно разследване по случая.

По информация на в. "Хюриет" откритото тяло е на мъж от африкански произход на възраст 30-40 години. Не е открит документ на самоличност у него.

Изданието пише, че самолетът Еърбъс А 330 този месец е имал няколко полета до различни африкански държави. Предполага се, че мъжът може да се е качил върху колесника в някоя от африканските страни.

Подобни опити за пътуване в колесника на самолет обикновено се случват при опити за бягство от определена страна и от бедност в търсене на по-добър живот.

Миналата година бе открито тялото на мъж в колесника на самолет, пристигнал от Иран на летището във Франкфурт на Майн. Преди това имаше и друг подобен случай, при който "гратисчията" беше оцелял. Той беше открит от нидерландските власти на амстердамското летище "Схипхол", скрит в предния колесник на самолет, пристигнал от Южна Африка. Мъжът се оказа, че е преживял 11-часовото пътуване в тези доста неблагоприятни условия - там няма изолация и херметизация, а температурата често достига до минус 51 градуса по Целзий.