Нелегален пътник е паднал от колесника на самолет при заход за кацане на летище Хийтроу в Лондон. Мъжът е намерен мъртъв в градина на къща в предградие на британската столица в неделя следобед, съобщиха полицията, предаде Нова телевизия.

Машината е изпълнявала 9-часов полет от столицата на Кения - Найроби.

Свидетел разказва, че е чул звук и отишъл да погледне през прозореца на горния етаж. Тогава видял тялото на мъжа, което било "непокътнато", защото било като "ледено блокче".

Друг съсед разказа, че наблюдавал самолет, който се готвел да каца, и видял как тялото на човека пада от него.

Властите се опитват да идентифицират загиналия. В отделението, в което са разположени колесниците на самолета, са намерени чанта, вода и храна. Ще бъде извършена аутопсия, но смъртта не се третира като подозрителна, допълниха полицията.

Макар и рядко, подобни инциденти вече са се случвали. През 2012 година 30-годишият Жозе Матада от Мозамбик загина, след като падна от колесника на самолет, кацащ на летище Хийтроу в Лондон от Ангола. Смята се, че той е оцелял при температура от -60 градуса по Целзий по време на 12-часовия полет.

През 2015 г. тяло на мъж пък падна в магазин в Ричмънд, Югозападен Лондон, след като пътувал в ходовата част на самолет от Йоханесбург, Южна Африка.