Британските партии в опозиция днес ще проведат нова среща, за да обсъдят всички парламентарни механизми за спиране на Брекзит без сделка. В същото време в Манчестър втори ден продължава конгреса на Консервативната партия на премиера Борис Джонсън, срещу когото беше повдигнато поредно обвинение - този път в сексуално посегателство, предава БНР.

Усилено се говори, че опозицията обмисля внасянето на вот на недоверие. Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин заяви, че е готов да оглави временно правителство, ако Борис Джонсън бъде отстранен от Даунинг стрийт.

Консерваторите междувременно втвърдиха позициите си през първия ден на годишния партиен конгрес с изявления от рода, че отлагането на Брекзит е по-опасно от излизането от ЕС без сделка на 31 октомври.

Лидерът на партията и премиер на страната Борис Джонсън по-рано отхвърли обвиненията, че с използвания от него език насажда омраза, а напротив, каза, че е "модел за въздържаност, когато става дума за езика в дебата за Брекзит".

Междувременно срещу премиера беше повдигнато ново обвинение. Журналистката Шарлът Едуардс писа в "Сънди таймс", че през 1999 година по време на частен обяд в офиса на списание "Спектейтър", Борис Джонсън я е опипал под масата. По това време Джонсън е бил редактор на списанието. От "Даунинг стрийт" отрекоха твърденията на журналистката.

По-рано Борис Джонсън отрече и едно друго обвинение - това, че е бил в конфликт на интереси заради контактите си с американската бизнесдама Дженифър Аркюри, която е получила 126 000 паунда обществени пари по времето, когато той е бил кмет на Лондон