Гневен баща се оплака от липсата на персонал в болниците на британския премиер Борис Джонсън. Той заяви, че 7-годишната му дъщеря е чакала с часове преди да е приета по тази причина. Министър-председателят бе на посещение в лондонската болница, когато таткото го спира и разказва историята си. По думите на родителя, болното му дете не получава достатъчно здравни грижи, а националната здравна служба е съсипана, казва той, цитиран от "Ройтерс". 

В университетската болница в квартал "Уипс крос" бащата Омар Салем изрази недоволство си пред Джонсън от факта, че в детското отделение, където е била настанена 7-годишната му дъщеря след като е минала през спешното отделение, няма достатъчно персонал и пациентите трябва да чакат дълго, за да бъдат прегледани от лекар.

"Това не е приемливо", каза бащата, докато премиерът стоеше и слушаше. "Националната здравна система бе разрушена, а сега вие идвате тук заради медийното отразяване", каза Салем

В друг пост в социалните мрежи гневният баща, който се представи като активист на Лейбъристката партия, оценява високо помощта, която дъщеря му е получила в спешното отделение, но после в детското трябвало да чакат часове да дойде лекар.