В щата Ню Йорк бе регистриран нов мрачен рекорд на смъртните случаи от коронавирус за един ден, но броят на приетите в болница намалява. Това заяви днес губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, цитиран от Франс прес. Починалите от коронавирус са 799.

"Кривата обаче се стабилизира, като броят на приетите в болница е 200, което е най-малкият брой хоспитализирани, откакто този кошмар започна", изтъкна губернаторът по време на всекидневния си брифинг, посветен на епидемията.

През последните три дни в Ню Йорк бе регистриран рекордно висок брой на смъртните случаи за един ден - вчера починалите бяха 779.

Американските компании, принудени да спрат дейностите си в усилията да се спре разпространението на коронавируса, могат да възобновят работа през май. Това заяв днес пред Си Ен Би Си министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Много магазини, ресторанти и малки компании бяха принудени да спрат работа преди близо месец, потапяйки страната в тежка рецесия. За три седмици 16,8 милиона души са подали първични молби за помощи за безработица, което е безпрецедентен брой.

Мнучин отбеляза, че правителството прави всичко необходимо американските компании и американските работещи да бъдат отворени за бизнеса и да имат необходимите ликвидности, за да функционира тяхното предприятие.

Американски икономисти предупредиха да не се връщат прекалено рано много хора обратно на работа, припомня Ройтерс.