Нападнаха и биха бившия финансов министър на Гърция Янис Варуфакис в Атина, предаде Greek reporter.

Варуфакис е бил нападнат пред ресторант Екзархия в гръцката столица около 21.30 вечерта в петък. Нападателите са били петима и са издебнали политика на излизане, когато след вечеря със съпругата си е тръгнал да се прибира.

Според болницата, където са му оказали медицинска помощ, той има счупен нос, причинен от ритници по лицето, както и други натъртвания и охлузвания от нападението. Лекарите се готвят да му поставят шина на носната кухина.

Той е стигнал до лечебното заведение Evangelismos на собствен ход веднага след нападението. Варуфакис в момента е секретар на политическата партия MERA 25 и политическото движение DIEM 25. Той беше министър на финансите на Гърция от януари до юли 2015 г.

Според кореспондента на bTV в Атина нападателите са били около 20 души, а преди да се стигне до побоя над политика те са влезли в словесен сблъсък с него.

Свадата е започнала още в ресторанта, след което вече самият побой е бил нанесен пред заведението.

Нападението беше осъдено от всички политически партии, съобщава БНР.

В изявление гръцкият правителствен говорител отбеляза, че "в нашата демокрация няма място за тормоз и не се толерира никаква форма на насилие", като добави, че полицията "ще направи всичко необходимо, за да изправи извършителите пред съда".