Изданието се е обявявало против правата на жените и е твърдяло, че САЩ сами са извършили атентатите от 11 септември 2001 г., уточнява американският вестник в електронната си версия.

Абедин, пише «Ню Йорк поуст» е била над 10 години редактор в "Джърнал ъв мъслим майнорити афеърс"(Списание по въпросите на мюсюлманското малцинство). Вестникът окачествява това издание като "саудитски орган за пропаганда".

Главен редактор била майката на Хюма Абедин, която е работила за нея в периода 1996 – 2008 г. Младата редакторка някак е съчетавала това с познанството си с Хилъри Клинтън, въпреки, че лично е писала и антифеминистки статии.

В бъдеще Абедин може да оглави канцеларията на Белия дом, ако Клинтън стане първата жена президент на САЩ, отбелязва вестникът. Според "Ню Йорк поуст" Абедин е "най-отдавнашната" и "най-преданата" сътрудничка на Клинтън.

Тя е била стажантка в Белия дом, когато Клинтън е била първа дама на САЩ, а после е работила за нея, докато е била сенатор и държавен секретар. Сега Хюма Абедин действа в предизборната кампания на кандидатката на демократите.