За една седмица можете да похарчите "пари за семки", т. е. между 52 000 и 2,2 милиона паунда, за да се порадвате на живота.

Подводницата ви чака

Ако сте фенове на морските приключения, вашият избор е яхтата RV Pegaso. Тя върви комплект с подводница, в която петима души се чувстват комфортно.

Просто можете да гледате Карибско море от дълбините, докато някой ви пълни чашата с "Дом Периьон".

Слон се къпе пред прозореца

Има и хора, които не обичат водата. За тях вариантът е да отидат в резервата Серенгети, Танзания. Там за 52 000 паунда за седмица можете да наемете Singita Serengeti House, която отваря врати през януари.

Условията са такива, че не вие търсите дивите животни, а те ви идват на гости. Всичко е ол инклузив. И докато се къпете в луксозната си баня можете да видите как семейство слонове точно пред прозореца ви също се хигиенизира.

По един плаж всеки ден

През 2000 г. едно френско семейство купи едно островче Калвини, край южните брегове на Гренада. И похарчи над 100 млн. паунда, за да го облагороди.

През последните няколко години този частен остров се отдава под наем. Срещу 300 000 паунда на седмица.

Срещу което се разхождате боси по персийски килими, спите в чаршафи от египетски памук, мебелите са оригинали на Оскар дела Рента.

Вила срещу 230 000 паунда

Може би най-скъпата вила в света е в Австрия, Оберлех и предлага спиращ дъха поглед над долината Лех в Австрийските Алпи. Направлението е "прясно" - предлага се едва за втора година под наем.

СПА-център, по-голям като площ от тенискорт, ви очаква в "мазето". Ските, с които евентуално бихте се попързаляли по съседните склонове, са изработени от "Порше". Добре дошли в планинския рай.

На гости при махараджата

Черешката на тортата на скъпите почивки е обиколката на дворците на махараджите в индийския щат Раджастан. Тя би струвала на ценителите 2,2 млн. паунда за три нощи.

Срещу тази сума можете да престоите три нощи в три хотела. Или пък да ги споделите със 120 свои приятели – срещу същата цена. Изборът си е ваш.

Добре дошли в 1001 нощи! Там духът от лампата градеше дворци, днес можете просто да си платите и да бъдете принц за седмица. /БГНЕС