За нов потресаващ случай в болница в Румъния съобщават румънските медии. Инцидент с колело се превърна в истински кошмар за мъж от окръг Прахова, предаде Диджи24. Потърпевшият паднал с велосипеда си, ударил си крака и бил откаран в градската болница в Урлати. Там дежурният лекар зашил и превързал раната му.

На следващия ден мъжът се върнал в болницата, тъй като му прилошало, имал болки и подут крак. Лекарите предписали антибиотици и го изпратили вкъщи. Три седмици след инцидента мъжът заминал за Нидерландия, където работи.

Тъй като кракът му продължавал да го боли, отишъл на лекар и бил откаран по спешност в операционната, където хирурзите извадили от раната дръжката на ръчната спирачка на велосипеда. Така той открил, че в крака си е имал парче желязо с дължина 8 сантиметра.

"На 28 юли отидох в клиника в Херпен - градът, който е най-близо до мястото, където сме отседнали. Когато се качих по стълбите, кожата около шева просто се спука. Лекарят, който ме консултира, ми каза, че имам чужд предмет в крака и трябва да ме отворят, както се казва на народен език. Веднага ми направи местна упойка и след като ме сряза, извади 8 см. желязо. Това беше дръжката на ръчната спирачка на велосипеда. И аз, и докторът бяхме шокирани. Гледахме металното парче и не можехме да повярваме", споделя мъжът.

Ръководството на болницата в Урлати съобщи, че ще започне вътрешно разследване по случая.