Подготвя се среща на руския президент Владимир Путин със семействата на мобилизираните резервисти, съобщи пред журналисти прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости. 

"Знаете, че държавният глава често провежда подобни разговори, но не всички са публични. Така той получава информация от първа ръка за реалната ситуация. Затова се подготвя и подобна среща", обясни Песков.

По думите му на срещата ще присъстват и майки на мобилизирани руснаци. 

По време на посещение в Тверска област на 7 ноември руският президент обяви, че иска лично да се срещне с близки на резервистите, за да поговорят за ситуацията. Губернаторът Игор Руденя докладва на Владимир Путин за помощта за военния персонал, включително за заплащането на войниците. Президентът пък обърна специално внимание на това и отбеляза, че е необходимо да се общува директно с хората по темата за подкрепа на мобилизираните.

Седмица по-рано министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че обявената на 21 септември частична мобилизация е приключена, като се привикани 300 000 резервисти. По думите на военния министър мобилизирани са напълно екипирани, а изхранването им е обезпечено. 

В момента окомплектоването на въоръжените сили продължава с прием на доброволци и наемници на договор.