Нови руски ракетни удари отнеха днес живота на петима души в Украйна, където властите се опитват да възстановят електричеството възможно най-бързо след масираните ракетни атаки от вчера, предизвикали прекъсвания на тока, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Най-много човешки жертви днес са регистрирани в централната Днепропетровска област. Там са убити четирима души, а още 15 са ранени, каза заместник-началникът на кабинета на украинския президент Кирило Тимошенко.

Той добави, че при днешния обстрел е убит един човек, а трима са ранени в южната Херсонска област, чийто административен център беше превзет преди повече от месец от украинската армия.

Губернаторът на областта Ярослав Янушевич от своя страна посочи, че е бил ударен старчески дом в село Степановка, но там няма жертви.

"Врагът продължава да съсредоточава усилията си върху провеждането на настъпателни действия по Бахмутското и Авдеевското направление", в източната Донецка област, посочи тази вечер генералният щаб на украинската армия.