Най-малко 14 души са убити, а близо 150 са ранени при атентат с кола бомба на талибан самоубиец пред полицейски участък в афганистанската столица Кабул днес, предаде Асошиейтед прес.  За нападението поеха отговорност талибаните.

Заместник-вътрешният министър Хошал Садат каза пред репортери, че 92-ма от ранените са цивилни, сред тях жени и деца. Взривът бил толкова мощен, че бил чут в почти цял Кабул.

Вижте снимки >>

Бомбата е била задействана, когато автомобил е спрял на контролен пункт пред сградата, каза говорителят на вътрешното министерство Насрат Рахими.

Снимка: АР/БТА

Талибаните съобщиха в комюнике, че техен атентатор самоубиец е нападнал "център за вербуване" на "врагове".

Снимка: АР/БТА

Днешната експлозия идва само ден след като представителят на САЩ за Афганистан и талибаните обявиха за значителен напредък в разговорите за прекратяване на 18-годишната война в Афганистан, които се водят в Доха - столицата на Катар.

Дори и по време на преговорите, чийто осми кръг тече в момента, расте броят на цивилните жертви в Афганистан. ООН публикува своя статистика преди два дни, че юли е бил месецът с най-много цивилни жертви от 2017 г. досега. При атаки на бунтовниците през миналия месец са били убити или ранени над 1500 души, които не са свързани с армията или полицията.