Двама военнослужещи на САЩ са били убити днес в Афганистан, съобщи предвожданата от НАТО мисия "Решителна подкрепа", предаде Ройтерс.

Двамата военни, чиято самоличност не се разкрива, бяха убити "в акция", добави в комюнике командването на НАТО, без да даде повече подробности, предаде Франс прес.

Според американски представители, пожелали анонимност, те са били застреляни от афганистански войник, предаде Асошиейтед прес.

Централното командване на САЩ потвърди, че има двама убити американски войници, но каза, че ще предостави допълнителна информация 24 часа след като бъдат уведомени техните близки.

С тяхната гибел стават 12 убитите американски войници в бойни действия в Афганистан от началото на годината. Близо 2300 американски военни намериха смъртта си и над 20 400 бяха ранени в Афганистан от 2001 г., когато международна коалиция, водена от САЩ, прогони талибаните от власт.

Американският президент Доналд Тръмп иска да започне изтеглянето на контингента от Афганистан преди президентските избори в САЩ през 2020 г., на които ще се бори за втори мандат.