Бушуваща буря със силен вятър и дъжд разцепил надве съда и той потънал. На борда му имало около 350 души, посочи началникът на полицията в Асам, Дж. Н. Чаудхури.

Около 150 души са били спасени или са успели сами да доплуват до брега, съобщи БТА Двупалубният кораб плавал от Дубри към съседния окръг Факирганджан. Дубри се намира на около 300 км от най-големия град в Асам - Гувахати. Изпратените на място спасители, подпомагани от армейски части, се борят отчаяно да намерят оцелели, но са възпрепятствани от лошото време и тъмнината след падането на нощта.

В спасителната операция са се включили и рибари, живеещи в колиби край реката. Обстановката се усложнява допълнително от повалени от бурята дървета, които блокират пътищата към мястото на бедствието.

Индийският премиер Манмохан Сингх заяви, че е шокиран и ужасен от мащаба на загубите при тази трагедия и се ангажира да осигури цялата необходима правителствена помощ. Утре в района се очакват нови дъждове.

В началото на февруари т.г. ферибот с около 350 души на борда потъна в океана край бреговете на Папуа- Нова Гвинея. Около 200 души бяха спасени, но десетки загинаха.