Пожарната служба в Гърция съобщи снощи, че е идентифицирала 70 от телата, които бяха открити от спасителни екипи в смъртоносния пожар, който премина през курортен град в източната част на Атика миналата седмица, съобщава "Катимерини". Четиринайсет души се водят за изчезнали.

По-голямата част от жертвите са починали в самия пожар, а една част са се удавили в морето, бягайки от пламъците. Водолази, търсещи възможни жертви край изгорелия източен бряг край Атина, извадиха вчера още един труп от морето близо до Кокино Лиманаки.

Стотици гърци се събраха на площад "Синтагма" в Атина в понеделник вечерта, за да отдадат почит на жертвите на катастрофалните пожари, които убиха 91 души и раниха десетки други.

Вижте снимки >>>

Митингът бе организиран чрез социалните мрежи и хората започнаха да се събират към 21 часа вечерта. Присъстващите поставиха свещи, цветя и послания на площада пред гръцкия парламент. Датата 23 юли бе написана със свещи.

Рано сутринта вчера премиерът Алексис Ципрас направи необявено посещение в градчето Мати, за да говори със спасителните екипи и инженери. По Туитър Ципрас изрази "неописуемата си мъка" и "огромното си уважение" към хората, които се бориха с пожара и сега са ангажирани във възстановителни дейности.

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА