Голям горски пожар бушува в района на турския курортен град Мармарис, а жителите на къщите в близост до засегнатия район са евакуирани, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, цитирана от БТА.

Огънят е възникнал снощи в гориста местност, а под влияние на вятъра пламъците бързо са се разраснали въпреки своевременната намеса на пожарната служба.

В района, обхванат от стихията, са изпратени подкрепления от огнеборци от близки окръзи. Борбата с огъня се извършва и по въздух с хеликоптери.

Евакуирани са обитателите на общо 30 къщи в близост до пожара. Жителите извеждат и селскостопанските си животни, за да ги спасят от пламъците.

Дирекцията по комуникациите на турското президентство предупреди срещу дезинформации, провокации и манипулации, свързани с борбата с огъня, и даде да се разбере, че властите ще следят за подобни публикации.

На мястото на пожара пристигнаха, за да се запознаят със ситуацията, министърът на земеделието и горите Вахит Киришчи и вътрешният министър Сюлейман Сойлу.

Големият горски пожар, бушуващ в района на турския курортен град Мармарис, е в голяма степен локализиран, съобщи Анадолската агенция, позовавайки се на Вахит Киришчи.

"Можем да кажем, че пожарът е в голяма степен поставен под контрол", заяви министърът.