Огромна реклама за набиране на нови бойци за руската наемническа група "Вагнер" се появи на фасадата на бизнес сграда близо до магистрала в североизточната част на Москва, предаде Ройтерс.

Рекламата, която обхваща 17 етажа, включва логото на "Вагнер", лозунги като "Присъедини се към печелившия отбор!" и "Заедно ще победим", на фона на снимка на маскиран мъж с оръжие.

"Вагнер", чийто бойци се бият редом до руските сили в Източна Украйна, се стреми да попълни състава си преди потенциалната украинска контраофанзива.

Смята се, че групата е претърпяла тежки загуби в сраженията за контрол на източния украински град Бахмут, превърнали се в най-дългата и кръвопролитна битка във войната.

 

Лидерът на "Вагнер" е Евгений Пригожин - 61-годишен бивш затворник, забогатял от бизнес с доставка на готови храни за социални събития и от договори за кетъринг с Кремъл и различни министерства.

По-рано този месец Пригожин каза, че иска до средата на май да наеме 30 000 нови бойци.

По конституция на частни военни компании не е разрешено да действат на руска територия, но зад граница няма ограничения.

Русия подкрепя "Вагнер" с оборудване и оръжия и се възползва максимално от нейните сили по време на военната си кампания в Украйна