Протестите са срещу приватизация на държавните транспортни фирми, предаде БНР.

Днес корабите и фериботите останаха по пристанищата. Стачката е поредният протест срещу премахването на колективните трудови договори. Стачкуващите моряци и докери са против закона за реформите в мореплаването, който се обсъжда днес в парламента.
Моряците очакват нова вълна безработица. Опозицията предварително декларира, че няма да подкрепи проектозакона.

Държавните железници са също в стачка, която продължава до събота. По 8 часа в денонощието в рамките на 3 дни няма да се движи нито един влак в Гърция.

Гръцката федерация на железничарите протестира срещу приватизирането на железопътната компания. Агенцията за приватизация започва процедура по привличане на инвеститори за железопътния транспорт в Гърция. Мощни световни фирми проявяват интерес към гръцките железници, които свързват пристанищата.

Железничарите очакват масови уволнения от новите собственици, които несъмнено ще намалят и високите заплати, които досега получаваха служителите в железопътния транспорт.

От тази нощ се прекъсват полетите на гражданската авиация за 24 часа. Отново протестите са срещу приватизация на 38 провинциални и островни летища.

Кредиторите притискат правителството в Атина за спешна приватизация, което сигурно ще доведе до вълна от стачки.