Българинът, който бе обвинен в убийството на бизнесмена Янис Макрис в Атина през октомври миналата година, заяви пред съдия, че е бил на почивка и няма нищо общо с убийството, съобщава австрилийският "Сидни морнинг хералд".

31-годишният Серафим Райчев остава в ареста след кратък разпит от съдия-следовател. Заподозреният ще отиде в затвора, докато съдията събира доказателства по делото в подготовка на евентуален процес. Адвокатът на заподозрения Александрос Ликурезос заяви, че неговият клиент е отговорил на няколко въпроса и е отхвърлил обвинението в убийство. Той твърди, че не е виновен и е отишъл в Гърция на ваканция, това е всичко, заяви Ликурезос.

Ликурезос е един от най-прочутите и скъпи адвокати в Гърция, отбелязва изданието. Той пое случая в понеделник, замествайки предишния адвокат на обвинения Апостолос Литрас.

Янис (Джон) Макрис, бизнесмен от Сидни с връзки с организираната престъпност, бе убит в колата си пред дома си в атинското предградие Глифада на 31 октомври. Полицията смята, че става дума за поръчково убийство, наредено от неизвестна фигура от подземния свят.

Миналия вторник 31-годишният Серафим Райчев бе арестуван в Атина и обвинен в убийството на Макрис. Атински детективи твърдят, че той е професионален убиец, който се е върнал в Атина от София на 2 април за друга работа. Заподозреният живее в България, но има и канадско гражданство и се смята, че е имал бизнес с татуировки в Канада. Твърди се, че полицията има свидетел, който е идентифицирал заподозрения като човека, засечен от видеокамерите да застрелва Макрис.