В южнaта част на Ибериския полуостров има парче земя с размери под 7 km2, чийто БВП на глава от населението е един от най-високите в света. Tова е Гибралтар.

Гибралтар е една от задморските територии на Великобритания и според нейните граждани е щастлива да бъде такава. Пътувайки до Испания за хранителни стоки и ресторанти, посрещайки хиляди испанци, идващи ежедневно за работа, животът на хората, живеещи под Скалата, е необикновена смесица от английска и испанска култура.

Екипът на ENTR посети страната, която Испания определи като "последната колония в Европа", за да попита млад испанец и млада гибралтарка какво означава да израснеш под Скалата.

  • Защо Гибралтар е британска територия?
  • Какъв е животът на границата между богатството и един от големите канали за трафик на наркотици?
  • Какво се случва в страната след Brexit?

Снимка: ENTR

Млад, смел, европейски. ENTR е дигитално платформа за открита дискусия за това какво наистина има значение, какво ни пречи и какво ни свързва. Ние ценим различията и празнуваме това, което ни обединява - без значение откъде си и в какво вярваш. Ние говорим "европейски" на осем езика: български, английски, френски, немски, полски, португалски, румънски и нидерландски. ENTR е уникален канал, създаден от млади журналисти от Dir.bg, DW, France Médias Monde и партньори от цяла Европа. ENTR: какво следва?

Последвай ENTR в Instagram и Facebook!