Адвокатът на президента на САЩ Доналд Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк - Рудолф Джулиани, заяви, че "американският народ ще започне въстание", ако той бъде отстранен чрез процедура по импийчмънт.

В интервю за "Скай нюз" Джулиани коментира, че мотивите за това искане са изцяло политически.

По-рано самият Тръмп се закани, че ако демократите получат мнозинство в Конгреса в резултат от междинните избори през ноември и започнат процедура за отстраняването му, ще има катастрофален спад на международните финансови пазари, а американската икономика ще колабира.

"Ще ви кажа какво ще стане, ако срещу мен тръгне импийчмънт - мисля, че пазарите ще се сринат, мисля, че всички ще станат много бедни", казал той пред програмата "Фокс енд френдс".

Той заяви това в отговор на въпрос за възможността да му бъде потърсена отговорност, след като бившият му адвокат Майкъл Коен заяви под клетва, че е получил инструкции от него да наруши изборния закон на САЩ.

После Тръмп се впусна да обяснява как е освободил икономиката, премахнал регулации, намалил данъци, как действията му създават работни места. И че икономиката на САЩ би била в много по-лошо състояние, ако Хилари Клинтън бе спечелила изборите през 2016 г.

"Не знам как може да бъде импийчван някой, който е свършил такава добра работа", заяви още президентът.