Природната стихия засегна щатите Западна Вирджиния, Вирджиния, Мериленд и столицата Вашингтон. Скоростта на вятъра достигна около 120 км/ч. Между 2 и 4 милиона домакинства са останали без ток.

  Бурите създадоха и сериозни проблеми на транспорта във Вашингтон. Движението на мотрисите в столичното метро на практика е спряно. В щата Западна Вирджиния, където без ток са останали около 500 хиляди души, е обявено извънредно положение.

Американските медии, цитирани от БГНЕС, съобщават, че спирането на електричеството е съвпаднало с рекордно високите температури. В момента от Канзас до федералния окръг Кълъмбия температурата е около 40 градуса по Целзий, но заради липсата на ток повечето климатици не работят.

Скоростта на вятъра  достигаше близо 120 километра в час. Двама души бяха премазани във Вирджиния от паднали дървета, включително 90-годишна жена, която спяла в къщата си. Рухнали дървета погубиха и двама младежи братовчеди в Ню Джърси, които били на излет в палатката си. Дърво смаза автомобила на мъж в Мериленд, който загина при инцидента. Бурята предизвика сериозни транспортни проблеми във Вашингтон.

Скоростните влакове Амтрак, пътуващи от столицата за Филаделфия, са спрени. Бурните ветрове преобърнаха три товарни камиона на магистрала в Охайо.

Над 400 000 американци в окръг Колумбия и окръзите Монтгомъри и Принц Джордж продължават да са без електрозахранване - и без климатици - днес, когато се очаква температурите да достигнат 40 градуса по Целзий. Вчера в столицата бе отчетена температура от 40 градуса, което би рекорда от 38 градуса, поставен през 1934 година.